VENTILAȚIA CAFENELELOR, RESTAURANTELOR, CANTINELOR

În prezent, un număr mare de restaurante, cafenele, baruri, cantine au nevoie de un sistem de ventilație de înaltă calitate. Suntem pregătiți să proiectăm și să instalăm sistemul de ventilație ideal pentru a vă putea oferi un confort sporit clienților dumneavoastră.

Ventilarea spațiilor de alimentație în comun are propriile caracteristici și diferențe față de sistemele de schimb de aer în clădirile rezidențiale și industriale. În astfel de localuri precum ar fi restaurantele, barurile, cafenelele, cantinele, sunt proiectate astfel încât să aibă simultan un număr mare de vizitatori, dar și să se pregătească alimente. În plus, aceste unități oferă săli de narghilea și zone de fumat. Sistemul de ventilație este responsabil pentru asigurarea lipsei oricărui miros neplăcut în aceste încăperi, mai ales în zonele în care oamenii mănâncă și unde nu ar trebui să existe vreun miros străin din bucătărie sau fum din narghilea, iar țigările să nu deranjeze clienții nefumători.

VENTILAȚIA CAFENELELOR

Compania noastră s-a ocupat timp îndelungat de instalarea sistemelor de ventilație în cafenele și înțelegem perfect că în aceste unități există de obicei o gamă limitată de feluri de mâncare fierbinți, acestea fiind pregătite din produse semifabricate și cu mai puține mirosuri provenite din bucătărie și mai puține probleme cu temperaturi ridicate. Prin urmare, toate acestea înseamnă că ventilarea în cafenele este oarecum diferită de modul în care sistemul de ventilație este organizat în cantine sau restaurante. 


Multe localuri sunt dotate cu narghilea și zone de fumat. Proprietarii acestor localuri încearcă să economisească bani și le putem oferi oportunitatea de a gestiona un flux forțat de aer în spațiul destinat nefumătorilor și o hotă în zona fumătorilor. Dar acest sistem necesită atenție maximă, pentru a se evita crearea fluxurilor contrastante de aer.Important este că, într-o cafenea cu mai puțin de cincizeci de locuri, schimbul de aer poate fi comun bucătăriei și sălii de mese.

VENTILAȚIA CANTINELOR 

Dacă într-o cafenea poate fi implementat sistemul dublu de alimentare și evacuare, în cazul cantinelor acest lucru este imposibil. Pentru a crea un circuit corect al aerului în incinta acestui obiect, este necesară o abordare mai complexă și echipament modern.

Mirosurile de mâncare, emisiile rezultate din ardere, temperaturile înalte duc la faptul că ventilația spațiului de gătit al cantinei și a celorlalte spații auxiliare este un sistem complex de inginerie. Pentru ca ventilația cantinei să corespundă standardelor sanitare, este necesar să fie calculată corect amplasarea difuzoarelor de alimentare și de evacuare și utilizarea echipamentelor complexe auxiliare, precum ar fi mecanismele de evacuare.


În aceste spații, de regulă, fumatul este interzis, acest lucru facilitează foarte mult construcția sistemului de ventilație în sala de mese și aceasta poate fi construită suficient de simplu, însă fără a exclude calculele preliminare sau design-ul.


VENTILAȚIA RESTAURANTULUI

Sistemele de ventilație ale restaurantelor și ale cafenelelor au unele asemănări între ele. Este de remarcat doar faptul că schimbul de aer în cafenele poate fi obișnuit, atât pentru sală, cât și pentru bucătărie, pe când în restaurante această soluție este imposibil de utilizat. În general, dintre toate tipurile de unități de catering, ventilația pentru un restaurant este cel mai complex sistem, în care este necesar să se ia în considerare un număr mare de zone funcționale, în diverse scopuri. În fiecare zonă, sistemul de ventilație este construit în moduri diferite și are propriile sale sarcini specifice, pe care trebuie să le rezolve și, prin urmare, să respecte anumite standarde și cerințe individuale. 

Dacă restaurantul nu se află într-un spațiu comercial sau într-o clădire separată, sistemul său de ventilație trebuie să îndeplinească cerințe suplimentare. Ventilarea unui restaurant într-o clădire rezidențială ar trebui să fie silențioasă, iar canalele de evacuare ar trebui amplasate pe acoperiș, astfel încât locatarii să nu fie deranjați de aromele provenite din bucătărie. Aceleași cerințe trebuie realizate de sistemul de ventilație din sala de mese, dacă aceasta este amplasat într-o clădire rezidențială.

Aveți întrebări?

Sau aveți nevoie de sfatul unui inginer profesionist?

Lăsați o cerere și vă vom suna înapoi în 30 de minute

Phone
Telefon
+373 (69) 065 146
Email
E-Mail
sales@tehnoformat.md
Address
Adresa
mun.Chisinau, șos. Munceşti 77

Aveți întrebări?

Sau aveți nevoie de sfatul unui inginer profesionist?

Alegi un contractor fiabil pentru sistemul de încălzire la cheie?

Trimiteți o solicitare pentru calculul estimării și obțineți o reducere suplimentară!