VENTILAȚIA PISCINEI ȘI A SĂLII DE SPORT 

Piscinele sunt spații cu caracteristici speciale, în care e prezentă o umiditate ridicată. Compania noastră "Tehnoformat" este gata să proiecteze și să instaleze un sistem de ventilație de înaltă calitate pentru piscina sau sala dumneavoastră de sport! 

Dacă sistemul de ventilație al bazinului nu este organizat corespunzător, sunt posibile următoarele consecințe negative:

 • Disconfortul oamenilor care se află în cameră, datorită umidității ridicate a aerului poate fi destul de dificil pentru o persoană să respire.
 • Din cauza condensatului, format ca urmare a umidității excesive, pot fi deteriorate materialele de finisare scumpe.
 • Pe podea și pe teracotă se formează ciuperci sau chiar mucegai.
 • Apa care curge pe pereți și sticlă se acumulează, generează un miros neplăcut care deranjează oamenii de la antrenamente.
 • Structurile metalice ale bazinului datorită umidității excesive, în timp, se oxidează.
 • Echipamentele amplasate în piscină se defectează înainte de termen sau ies din funcțiune complet.

Toate aceste rezultate sunt economii la capitolul unui sistem de ventilație de înaltă calitate. Compania noastră poate să adapteze corect sistemul de ventilație pentru piscina dvs. și să selecteze uscătoare care ar garanta condiții de microclimat confortabile. Umiditatea excesivă din bazin este eliminată prin instalarea unui sistem de ventilație adecvat.

 Evaporarea umidității se calculează ținând seama de parametri precum: dimensiunea suprafeței apei din piscină; temperatura apei; umiditatea aerului; viteza aerului. Una dintre schemele de ventilație pe care le propunem implică un uscător și un sistem de ventilație de alimentare și evacuare pentru piscină, care se completează reciproc.

Astfel, piscina poate fi utilizată în două moduri:

 • Pasiv (când bazinul nu este folosit pentru înot)- în acest caz, dezumidificatorul elimină umezeala excesivă, ai cărei indicatori nu depășesc în mod semnificativ norma. În acest caz, sistemul de ventilație de alimentare și evacuare poate fi închis pentru a economisi.
 • Activ (când bazinul este utilizat pentru înot) - dezumidificatorul elimină umezeala excesivă, iar sistemul de ventilație de alimentare și evacuare organizează circulația aerului (conform standardelor, volumul de aer pentru fiecare înotător și pentru persoanele care se află în cameră cu bazin este de 80 m3 / oră), elimină mirosurile neplăcute care apar din utilizarea substanțelor chimice pentru purificarea apei și oferă, astfel, aer proaspăt.

Acesta este un circuit de ventilație care poate furniza parametrii necesari pentru microclimat, care este destinat utilizării ventilației de alimentare și evacuare și ventilației cu umiditatea aerului din încăpere. Caracteristicile speciale includ, pentru a concluziona că utilizarea dispozitivului este un proces în două etape, un recuperator și o direcție termică. În acest caz, este construit un sistem de automatizare, care controlează parametrii microclimatului pentru a preveni formarea condensului.


VENTILAȚIA SĂLII DE SPORT 

În momentul când decideți să construiți un centru de fitness sau un complex sportiv, este necesar să vă gândiți din timp la localizarea și structura comunicațiilor, iar amenajarea ventilației în sala de sport este una dintre cele mai relevante probleme. Dacă acest sistem lipsește sau dacă instalarea acestuia este efectuată cu erori, în timpul antrenamentelor aerul va fi prea fierbinte în spațiu sau, dimpotrivă, prea rece datorită curenților, iar nivelul oxigenului din aer va scădea. În consecință, desfășurarea unui antrenament sportiv sau a unor competiții într-o astfel de sală va deveni și dificilă, dar și periculoasă pentru sănătate.

Obiectivele principale ale ventilației într-un centru de fitness sau într-o cameră separată sunt următoarele:

 • Menținerea nivelul dorit de temperatură în interior.
 • Crearea circulației aerului, a fluxului de oxigen.
 • Lipsa curentului de aer contrastant și a aerului îmbâcsit.

Dacă în sala de sport nu există un sistem de ventilație cu circuit de alimentare și de evacuare, pot apărea mirosuri neplăcute în timpul antrenamentelor în încăpere, condensarea se acumulează pe pereți, ceea ce duce la înmulțirea agenților patogeni și a bacteriilor. O astfel de situație afectează negativ starea persoanelor care se antrenează, deoarece contribuie la răspândirea și dezvoltarea infecțiilor. În plus, lipsa sistemului de evacuare a aerului duce la umezeală excesivă a acestuia, iar ca urmare, în timpul antrenamentului, sportivii se simt epuizați, obosiți înainte de timp.

Un sistem de ventilație instalat necorespunzător este periculos dacă circulația aerului este prea rapidă: acest lucru produce contrastul de temperatură, ceea ce în timp provoacă îmbolnăviri în rândul clienților și personalului, a creșterii temperaturii și cheltuielilor pentru servicii comunale. Crearea unui astfel de sistem ar trebui executată în cadrul unui proiect, conceput luând în considerare aria, înălțimea plafoanelor, aspectul camerei, frecvența utilizării și alți factori.

Aveți întrebări?

Sau aveți nevoie de sfatul unui inginer profesionist?

Lăsați o cerere și vă vom suna înapoi în 30 de minute

Phone
Telefon
+373 (69) 065 146
Email
E-Mail
sales@tehnoformat.md
Address
Adresa
mun.Chisinau, șos. Munceşti 77

Aveți întrebări?

Sau aveți nevoie de sfatul unui inginer profesionist?

Alegi un contractor fiabil pentru sistemul de încălzire la cheie?

Trimiteți o solicitare pentru calculul estimării și obțineți o reducere suplimentară!