Sisteme de aer condiționat pentru case (RAC – Room Air Conditions)

Aparatele de climatizare de pe piață sunt divizate în trei tipuri: sisteme industriale (Unitary), RAC pentru locuințe (Room Air Conditions) și aparate de climatizare semi-industriale PAC (Packages Air Conditions).Diferite țări au propria lor interpretare a sistemelor de răcire.

Climatizoarele de uz casnic (Room Air Conditions) sunt dispozitive de perete, de podea-tavan și de conductă cu o capacitate de până la 7 kW. Acestea sunt clasificate în dependență de caracteristicile unității interioare, prin urmare fiind incluse în această categorie sistemele Multisplit. Acest grup include, de asemenea, dispozitiv de tip mobil și de tip fereastră. Climatizoarele de uz casnic sunt utilizate pentru reglarea climatului în încăperi de cel mult 70-75 metri pătrați.

Aparate de aer condiționat monobloc  

Din însăși denumire se poate spune că aparatele de aer condiționat monobloc reprezintă un dispozitiv monobloc cu un răcitor de lichid (compresor, aer condiționat și vaporizator), ventilator, unitate de comandă, filtru de aer și, în unele modele, o pompă de evaporare a condensului.


Conform principiului lucrativ, activitatea unui aparat de aer condiționat monobloc nu este foarte diferită de alte aparate de aer condiționat: aerul tras din afara răcește schimbătorul de căldură și compresorul cu ajutorul unui ventilator, aerul fierbinte din schimbătorul de căldură este expulzat, iar în cazul funcționării în mod de ventilație nu există schimb de aer cu exteriorul.

Sistemele split și aparatele de aer condiționat

Compania noastră are o vastă experiență în selecția si instalarea sistemelor Split si a aparatelor de aer condiționat în Chișinău și pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Ambele sunt echipamente climaterice și principalele lor diferențe sunt:

  • Designul sistemelor split oferite de producători este destul de mare și are o gamă largă de sisteme. Puteți alege întotdeauna un model care se integrează armonios în interior, deoarece aparatele de aer condiționat reprezintă, de regulă, un bloc alb monoton.
  • Modelele moderne au funcționalități tehnologice ridicate, inclusiv disponibilitatea gestionării de la distanță. 
  • Cu un sortiment mare de aparate de aer condiționat convenționale, este destul de dificil să alegeți un model care să creeze un minim de zgomot în timpul lucrului, dar sistemul Split și caracteristicile sale de design permit o funcționare silențioasă.

Principiul de funcționare al sistemelor Split 

Ordinea de lucru a sistemului Split depinde de regimul selectat. După ce sistemul este pornit, compresorul începe să comprime aburul freon, ca urmare temperatură crește. Ulterior, vaporii de freon încălziți se deplasează la condensatorul din interiorul unității exterioare. După ce a fost eliminat excesul de căldură în exterior, freonul este condensat și alimentat la supapa de accelerație și apoi se evaporează în schimbătorul de căldură al unității interioare a aparatului de aer condiționat. Aceasta facilitează reducerea temperaturii sale și începe să capteze căldura din aerul din cameră și care se află în zona de intrare a compresorului. Ciclul se repetă. Supapă de expansiune specială poate modifica fluxul fluidului de lucru. Schimbând poziția acesteia, puteți ajusta capacitatea de răcire a aparatului de aer condiționat.

Principalele elemente ale sistemului Split.

Designul structural al sistemului Split presupune prezența a două blocuri: extern și intern, interconectate prin intermediul rețelelor de freon și de drenaj. Acesta prevede, în egală măsură, sistem pentru alimentarea cu energie electrică. Fiecare unitate are propriul său scop și caracteristici.

Unitate exterioară

Unitatea externă a sistemului Split este amplasată în afara spațiului și este instalată pe fațada sau pe acoperișul clădirii. În unele cazuri, este posibilă instalarea, dar în lobby-ul sau coridorul unei clădiri publice.


Unitatea exterioară a sistemului Split include: un compresor, un condensator, un tub capilar, o supapă cu 4 căi, un uscător sau receptor filtrant, un ventilator. O serie separată de modele poate fi completată cu alte elemente conexe: o placă de control a invertorului, un releu de comutare a puterii compresorului, un filtru „duș de oxigen”.


Modelele separate - sistemele care nu dispun de o placă de comandă a convertizorului sunt fabricate fără unități electronice, iar conectarea motorului electric și a ventilatorului la electronica unității interne se realizează printr-un cablu de alimentare.Unitate interioară 

Unitatea interioară a sistemului Split este instalată direct în interior și, în dependență de modelul ales, locația de instalare poate fi plafonul, podeaua sau peretele. Unii producători oferă modele care pot fi încorporate într-un plafon suspendat. În funcție de design, modelele moderne pot avea funcționalități diferite, cum ar fi:

  • Telecomandă
  • Filtre cu diferite grade de curățare a aerului
  • Timer 
  • Controlul temperaturii în interiorul spațiului.


Electronica unității interioare este controlată de telecomanda care face parte din sistemul Split, cea care configurează parametrii temperaturii microclimatului cerut în spațiu.

 

Aveți întrebări?

Sau aveți nevoie de sfatul unui inginer profesionist?

Lăsați o cerere și vă vom suna înapoi în 30 de minute

Phone
Telefon
+373 (69) 065 146
Email
E-Mail
sales@tehnoformat.md
Address
Adresa
mun.Chisinau, șos. Munceşti 77

Aveți întrebări?

Sau aveți nevoie de sfatul unui inginer profesionist?

Alegi un contractor fiabil pentru sistemul de încălzire la cheie?

Trimiteți o solicitare pentru calculul estimării și obțineți o reducere suplimentară!