Climatizare industrială
Compania noastră implementează cu succes o gamă completă de lucrări industriale de climatizare:
- Proiectarea sistemelor de climatizare
- Livrarea echipamentelor și materialelor pe site
- Montaj
- Punerea în funcțiune
- Mentenanța
Climatizarea industrială implică utilizarea de echipamente mari cu forță și anumiți parametri de temperatură, atât pentru răcirea, cât și pentru încălzirea suprafețelor mari, începând cu 100 de metri pătrați.
De regulă, acest echipament industrial poate fi utilizat pe obiecte precum:
- Producție, depozite, terminale, business parcuri, etc.
- Clădiri administrative și comerciale, inclusiv centre de afaceri și birouri.
- Obiecte și zone cu cerințe specifice pentru temperatură.
Principalii trei factori necesari într-un sistem industrial de climatizare sunt:
- Crearea unui mediu de lucru sigur. Angajatul are nevoie de un anumit nivel al indicatorilor de temperatură a aerului, iar cerințele pentru acești indicatori sunt stabilite în standardele sanitare. Putem afirma că este necesar să se asigure temperatură optimă în încăperea în care oamenii vor lucra.
- Crearea climatului necesar confortabil într-o încăpere cu un număr mare de persoane. Se ține cont de faptul că numărul de persoane din încăpere în timpul zilei poate varia.
·Sistemele industriale de climatizare sunt instalate acolo unde tehnologiile de producție sau funcționare a echipamentelor necesită respectarea unui regim de temperatură severă, care trebuie să fie constant și să nu perturbeze funcționarea echipamentului.
Sistemele Multi zone VRV și VRF
МSistemele de climatizare Multi zone sunt sisteme utilizate în clădiri mari, unde chiar și cele mai puternice sisteme Split nu fac față volumului de lucru. În comparație cu versiunile locative ale VRF și VRV, un sistem centralizat de climatizare la scară industrială este un întreg complex de module. Sistemul VRF și VRV este similar sistemelor Multisplit de uz casnic sau semiindustrial, dar le depășește în multe aspecte.
Acestea au fost concepute special pentru a deservi clădiri rezidențiale sau de birouri din mai multe etaje. Scopul unui sistem Multi zone este că acesta vizează aerul condiționat în mai multe zone (camere sau încăperi) printr-un modul extern (exterior).
Caracteristicile de design ale sistemelor
Principiul de funcționare al complexului seamănă cu un sistem Multisplit, dar este mult mai productiv și mai complex. Fiecare sistem VRF / VRV este construit pe tip de bloc: cu cât sunt mai multe încăperi, cu atât mai multe module interne. Toate blocurile sunt unite unul cu celălalt printr-o singură magistrală de freon, formată din mai multe țevi. Colectoarele sunt instalate în puncte de conexiune. Sistemul din două țevi este proiectat pentru răcire sau încălzire alternativă, iar traseul din trei țevi va permite încălzirea și răcirea aerului în încăperi diferite în același timp.
Pentru a se asigura că funcționarea întregului complex nu depinde de fiabilitatea unui compresor, este permisă instalarea a maximum trei module exterioare. Acest lucru face posibilă utilizarea unei singure unități ca rezervă sau extinderea sistemului în viitor. Avantajul designului este că, după lansare, aveți posibilitatea să modificați sistemul de aer condiționat, să încorporați linii suplimentare sau să înlocuiți zonele uzate.
Multi zone VRF / VRV sunt gestionate în mai multe moduri:
- printr-un computer care utilizează un program de control specializat
- telecomandă pentru fiecare modul interior
- de la un panou de control centralizat
Este cazul să menționăm că aparatele de climatizare Multi zone ale diferiților producători se pot diferenția, prin numărul maxim de module interne, lungimea traseului și compoziția agentului frigorific.
CHILLERE –FAN-COIL
Chiller (răcitor de lichide)
Printre sistemele moderne de climatizare, răcitoarele de lichid (chiller) sunt cel mai complex sistem, dar în același timp au un număr mare de avantaje, prin urmare este imposibil să găsim o înlocuire completă a acestora. Chiller-ul este o unitate de răcire destinată răcirii apei. O gamă vastă de răcitoare de lichid de diferite capacități permite utilizarea acestora atât în cabane mici, cât și în întreprinderi industriale imense.
Printre principalele avantaje ale chillerelor se numără următoarele:
- Un diapazon larg al capacității: de la câțiva kW la mii de kW.
- Conceperea traseului de apă de orice lungime.
- Răcitorii de lichid sunt capabili să asigure răcirea în același timp a bobinelor de ventilație, a secțiunilor de apă ale aparatelor de climatizare centrale și a altor nevoi tehnice.
Un astfel de sistem este bun, deoarece clădirea poate fi pusă în funcțiune treptat, pe măsura construcției și a creșterii numărului de consumatori. Răcitorii de lichid vă permit să mențineți simultan o temperatură individuală în încăperi diferite.
Este foarte convenabil pentru hoteluri, clădiri de birouri etc. Domeniul de utilizare a răcitoarelor de lichid este destul de larg și în cea mai mare măsură se rezumă la folosirea în sistemul de climatizare central chiller-fan-coil.
O gamă largă de capacități de răcire face posibilă utilizarea cu succes a acestor unități pentru răcirea obiectelor de aproape orice dimensiune și configurație - de la apartamente și case particulare la complexe comerciale mari, clădiri de birouri și industriale.
Răcitorii de lichid pot fi utilizați, în egală măsură, în procesele de producție în domenii precum:
- Industria alimentară
- Industria chimică
- Tehnologia laserului
- Inginerie mecanică
- Poligrafie
- Arene de gheață
Fan-coil (ventiloconvector)
Configurația într-o casă privată sau într-o clădire publică este împărțită în zone cu temperaturi diferite. Fiecare încăpere trebuie să fie întreținută de un ventiloconvector, de comutare automată, de răcire sau de încălzire până la temperatura dorită. Această unitate oferă un proces de schimb de căldură, în interiorul fiecărei încăperi din clădiri, atât cu suprafață medie, cât și mare. Pentru a achiziționa acest echipament cu o durată de viață îndelungată și pentru a minimiza riscurile, alegerea ventiloconvectorului trebuie făcută pe baza unor calcule precise pe care vi le putem furniza.
Pentru funcționarea eficientă a dispozitivului este necesară asamblarea corectă a unităților de conexiune. În procesul de proiectare a sistemului, luăm în considerare specificul spațiilor, parametrii, tipul și grosimea pereților exteriori și dimensiunile deschiderilor ferestrelor.
Principiul de funcționare a ventiloconvectorului
Dispozitivele climaterice asigură circulația aerului, menținând temperatura setată. Ele sunt, în egală măsură, echipamente autonome, fiind parte dintr-un sistem configurat. Ventiloconvectorul funcționează cu ajutorul unui ventilator și a unui schimbător de căldură, care sunt încorporate în el. Înlocuiește încălzirea în timpul iernii și aerul condiționat în timpul verii, pe tot parcursul anului, fără a devia de la temperatura de confort dorită în toate încăperile.
Ventiloconvectorul are un principiu de funcționare similar cu cel al aparatelor de aer condiționat din sistemul Split, însă diferența principală este că sunt utilizate apa sau antigelul și nu freonul, care nu poate funcționa la temperaturi joase în exterior.
Grație fluidului care circulă prin țevi, care servește drept căldură sau lichid de răcire, ventiloconvectorul este utilizat pe tot parcursul anului, asigurând încălzire centralizată și aer condiționat în întreaga clădire. Răcitorul de lichid, instalat pe acoperiș sau în încăperea tehnică, servește drept sursă de frig în sistem și nu are nevoie de servicii sezoniere. Instalarea ventiloconvectorului poate fi efectuată pe o distanță nelimitată dela răcitorul de lichid în clădire, dacă echipamentul de pompare are o putere destul de mare. În timpul iernii, automatizarea comută rețeaua la încălzirea mediului prin intermediul unui cazan.
Centrale de aer condiționat
Centralele de aer condiționat sunt folosite ca mijloace eficiente și economice pentru a atinge o temperatură și o umiditate acceptabilă în încăpere. Acestea întrec sistemele Split în parametrii lor de lucru, deși acestea sunt instalate pe larg în birouri și săli de recepție, apartamente și case particulare.
Centralele de aer condiționat au avantaje clare față de aparatele de aer condiționat de uz casnic. Centralele de aer condiționat permit alimentarea centralizată cu aer răcit, pentru a garanta un microclimat acceptabil pe o suprafață mare. Întreținerea lor este mult mai ieftină și mai simplă decât întreținerea obișnuită a sistemelor Split de uz casnic, care pot fi instalate pe fațada clădirii în număr mai mare de 30 de unități.
Funcționalitatea unei centrale de aer condiționat puternice depășește performanțele aparatelor de climatizare convenționale. Utilizarea unui sistem de ventilație în transferul de căldură impune cerințe suplimentare și crește investițiile financiare la etapa de proiectare și construcție. Cu toate acestea, aparatele de climatizare centrale rămân fiabile, rezistente la erori și nepretențioase, servind timp de mai mulți ani.
Centrala de aer condiționat vă permite:
- curățarea aerului
- drenaj
- umidificarea
- amestecarea eficientă a aerului proaspăt cu aerul din interior
- încălzire
- răcire
- reglarea debitului aerului exterior
Tipică este considerată a fi structura modulară formată din mai multe secțiuni. În acest sens, există cerințe în realizarea lucrărilor complexe de instalare a sistemelor de ventilație, de construcție a magistralelor și a sistemelor de inginerie (conducte, țevi, rețele electrice). Există aparate de aer condiționat cu curgere directă (prelucrarea numai a aerului exterior) și aparate de aer condiționat cu recirculare (efectul recirculării aerului intern și extern).
Aparatele de aer condiționat cu recirculare sunt mai economice, deoarece o parte a volumului de aer este refolosită după utilizarea volumului exterior, iar costurile pentru încălzire sau gazele de răcire sunt reduse.
Roof-top
Roof-top-ul este un aparat de aer condiționat montat pe acoperiș, care reprezintă un monobloc răcitor instalat pe acoperișul unei clădiri. Astfel de echipamente sunt revendicate pentru ventilație și aer condiționat în zone de vânzare, săli de conferințe, stadioane și alte obiective industriale la scară largă.
Roof-top-ul, în designul său, seamănă cu un aparat de aer condiționat de tip fereastră. în afara de compresor, condensator, vaporizator și ventilatoare, adică componentele principale, acesta poate fi echipat cu o cameră de amestecare a aerului.
Aceasta este destinată pentru a absorbi aerul rece din exterior și a-l trece printr-un calorifer electric sau pe bază de apă, pentru a-l încălzi iarna. Ținând cont de caracteristicile tehnice generale, roof-top-urile sunt similare centralelor de aer condiționat. Principala lor diferență este că roof-top-ul este un monobloc și este proiectat pentru instalarea pe acoperiș, pe când centrala de aer condiționat este instalată în interior cu o sursă externă obligatorie de răcire.
Și în cazul roof-topului, ca și la răcitoarele de lichide sau la ventiloconvectoare, există câteva avantaje:
- Dimensiuni mici și compacte.
- Tratarea completă a aerului într-o încăpere.
- Instalarea echipamentului pe acoperiș vă permite să păstrați aspectul arhitectural al clădirii.
Aveți întrebări?
Sau aveți nevoie de sfatul unui inginer profesionist?
Lăsați o cerere și vă vom suna înapoi în 30 de minute